Re:Re:nazory pani doktorky mne sokuji, to i JUDr. z Plzne je serioznejsi
Ing. Marián FILLO
05.01.2013
Zaujímavý článok.
Len dodám, že sója obsahuje mimoriadne vysoké množstvo hliníka (doslova vyťahuje hliník s pôdy), hliník stimuluje Th2 zložku špecifickej imunity (tvorbu protilátok, ale tiež alergií), čím zároveň potláča Th1 zložku (obranu proti vírusom a tiež proti rakovine).
Takže konzumácia sóje (v akejkoľvek podobe) je v dlhodobom meradle v podstate receptom na rakovinu, alergie, Alzheimera, Parkinsona, demenciu a ďalšie choroby, spojené s hliníkom.
Ani fermentovaná sója to nezachráni, lebo hoci sa vďaka fermentácii uvoľnia bielkoviny, na druhú stranu sa uvoľní aj kyselina glutámová resp. glutamany, ktoré majú zase excitotoxický účinok, takže to je ani z voza ani na voz.
Zhrnuté: akákoľvek sója je vyslovene zdraviu škodlivá (aj BIO).
Pritom je (tragi)komické, ako sa výrobky zo sóje objavujú hlavne v obchodoch so zdravými/racio/BIO potravinami.
Len dodám, že sója obsahuje mimoriadne vysoké množstvo hliníka (doslova vyťahuje hliník s pôdy), hliník stimuluje Th2 zložku špecifickej imunity (tvorbu protilátok, ale tiež alergií), čím zároveň potláča Th1 zložku (obranu proti vírusom a tiež proti rakovine).
Takže konzumácia sóje (v akejkoľvek podobe) je v dlhodobom meradle v podstate receptom na rakovinu, alergie, Alzheimera, Parkinsona, demenciu a ďalšie choroby, spojené s hliníkom.
Ani fermentovaná sója to nezachráni, lebo hoci sa vďaka fermentácii uvoľnia bielkoviny, na druhú stranu sa uvoľní aj kyselina glutámová resp. glutamany, ktoré majú zase excitotoxický účinok, takže to je ani z voza ani na voz.
Zhrnuté: akákoľvek sója je vyslovene zdraviu škodlivá (aj BIO).
Pritom je (tragi)komické, ako sa výrobky zo sóje objavujú hlavne v obchodoch so zdravými/racio/BIO potravinami.